Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sőrkifli(Kata-féle) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt, 1,5 dl étolaj, 2 teáskanál só, 1 evõkanál cukor, 5 dl tej/víz, 1 zacskó szárított élesztõ, 200-250 g krémsajt (Camping, vagy akár Mascarpone), 10-15 dkg margarin, 1 db tojás.

Elkészítés:
A lisztet az olajjal, cukorral és a sóval összedolgozom, majd hozzáadom a szárított élesztõt, és a tejet/vizet. Jól összegyúrom. Beleteszem a kelesztõ tálba, és kelesztem. Ha jól megkelt, lisztezett gyúródeszkán 6 cipóra osztom. A cipókat kerekre nyújtom. A krémsajtot elosztom 6 egyforma részre, a margarint pedig 48 db kockára. A kinyújtott cipót megkenem a krémsajttal, majd 8 cikkelyre osztom. A széles oldalára teszek egy kis kocka margarint, és feltekerem kifli formára. A kiflik tetejét a felvert tojással megkenem, és megsózom. Tehetek rá lenmagot, vagy szezámmagot is. Elõmelegített sütõben közepes lángon készre sütöm.Virslivel és/vagy több krémsajttal még jobb!


A receptet beküldte: hpkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefíres kelt lángos » Zsúrpogácsa » Egész­sé­ges ch­ip­s » Zöldfűszeres Grissini
» Tökmagos-hagymás pogi » Márványsajtos töltött körte » Pelyhes-túrós gyümölcskrém » Sajtostallér
» Sörkifli Emyke módra » Pékkifli » Finom káposztás pogácsa » Sajttallér mártogatnivalókkal
» Sajtos főzött karika » Pogácska » Party-pite » Sajtdesszert


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.