Tutireceptek.hu fejléc

Sőrkifli(Kata-féle) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt, 1,5 dl étolaj, 2 teáskanál só, 1 evõkanál cukor, 5 dl tej/víz, 1 zacskó szárított élesztõ, 200-250 g krémsajt (Camping, vagy akár Mascarpone), 10-15 dkg margarin, 1 db tojás.

Elkészítés:
A lisztet az olajjal, cukorral és a sóval összedolgozom, majd hozzáadom a szárított élesztõt, és a tejet/vizet. Jól összegyúrom. Beleteszem a kelesztõ tálba, és kelesztem. Ha jól megkelt, lisztezett gyúródeszkán 6 cipóra osztom. A cipókat kerekre nyújtom. A krémsajtot elosztom 6 egyforma részre, a margarint pedig 48 db kockára. A kinyújtott cipót megkenem a krémsajttal, majd 8 cikkelyre osztom. A széles oldalára teszek egy kis kocka margarint, és feltekerem kifli formára. A kiflik tetejét a felvert tojással megkenem, és megsózom. Tehetek rá lenmagot, vagy szezámmagot is. Elõmelegített sütõben közepes lángon készre sütöm.Virslivel és/vagy több krémsajttal még jobb!


A receptet beküldte: hpkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos pogácsa Erzsi módra » Diós fokhagymás túrógolyó » Burgonya chips » Mennyei sajtos rudacskák
» Joghurtos lepényke » Kandírozott narancshéj » Perec. » Tepertős pogácsa-hajtogatott.
» Tepertős csiga » Ricottás ropi » Újhagymás-kecskesajtos muffin » Tejszínes sajt falatkák
» Zabos sajtos ropogós (paleo) » Kínai szezámmagos csirkemell » Joghurtos pogácsa 2 » Joghurtos fánk II.


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.