| Sörleves habgaluskával receptLevesek Hozzávalók: 1,5 dl búzasör 1 citrom reszelt héja és leve 2 kis rúd fahéj 5 szem szegfűszeg 5 dkg cukor 2 csapott ek. étkezési keményítő (lehet liszt) 2 db tojás só Elkészítés: A sört a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a cukorral, egy csipet sóval kb. 5 percig forraljuk. A keményítőt (lisztet) elkeverjük 2-3 evőkanálnyi levesben, majd a többihez öntjük. Felforraljuk. 1-2 percig rotyogtatjuk, és félrehúzzuk. Kivesszük a fahéjrudakat és a szegfűszeget. A tojások sárgáját elkeverjük kevés levessel, majd visszaöntjük a levesbe. Már nem forraljuk tovább. A vizet forralunk a galuskafőzéshez. Közben a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk belőle, és a forró vízben pár perc alatt keményre főzzük. Kiszedjük, és leveshez kínáljuk. A levest tálaláskor megszórhatjuk kevés őrölt fahéjjal. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |