Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sörösdobozon sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kis doboz sör,
2 gerezd fokhagyma,
1 konyhakész csirke,
só és frissen örölt bors.

A csirke mázához:
3 evékanál baracklekvár,
1 evőkanál Unicum,
fél teáskanál örölt kömény,
fél teáskanál cayenne bors,
1 gerezd fokhagyma.

A mustármártásos salátához:
1 evőkanál fehérborecet,
fél evőkanál dijoni mustár,
3-4 evőkanál olivaolaj,
só és frissen örölt bors,
1 kis zacskó endiviamix.

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 200 C fokra (gázsütő 6-os fokozat). Felbontottam a sört, felét kiöntöttem egy pohárba, aztán a megpucolt fokhagymagerezdeket a kis nyíláson át belepottyantottam a dobozba. A félig teli sörösdobozt egy közepes méretű tepsibe állítottam, és hozzáláttam, hogy elkészítsem a csirke mázát. Ehhez először egy kis tálkába tettem némi baracklekvárt, hozzákanalaztam kevés Unicumot, és a keveréket őrölt köménnyel, cayenne borssal meg reszelt fokhagymával ízesítettem. Ezek után a csirkét kívül-belül megsóztam, megborsoztam, majd rákentem a mázat. Kerítettem egy ollót, és hogy a szárnyas könnyebben üljön a sörösdobozon, finoman bevágtam vele a bőrt mindkét combja mellett. Utána megkerestem a sütőpapír és letéptem róla egy jó nagy darabot. A papírt alaposan átnedvesítettem a csap alatt, majd összegyürködve kinyomkodtam belőle a felesleges vizet, és az enyhén nedves sütőpapírral beterítettem a csirkét. Majd ezt betettem a sütőbe. Amikor a csirkesütés már a végéhez közeledett, elkészítettem a salátát. Ehhez az ecetet belekanalaztam egy kis tálkába, hozzátettem a mustárt, és kézi habverővel elkevertem. Utána következett az olívaolaj, amelyet lassan, folyamatos keverés mellett csurgattam apró adagokban a mustáros ecethez. Végül az öntetet megsóztam, kicsit megborsoztam, majd egy nagy tálban összeforgattam a megmosott, megszárított salátalevelekkel. Már csak annyi volt hátra, hogy a megsült csirkét sütőkesztyűs kézzel leemeljem a sörösdobozról, vágódeszkára tegyem, és pár perces pihentetés után feldaraboljam.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-csirkés batyu » Csirkés-sonkás rizs » Csirkemell sonka másként » Tepsis csirkeragu
» Lecsós -csirkemáj » Omlós csirke almával » Csirkemelltekercs » Zöldbabpüré csirkehússal
» Tepsis csirke Update1 » Kapros csirkeragu-leves » Csirkemell banánnal töltve » Rakott csirkemell almával
» Kapros-juhtúrós csirke » Indiai csirke lencsével » Tejszínes csirkés penne » Mexikói csirkesaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.