Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sós-magvas keksz recept

Kategória:


Hozzávalók:
- 25dkg teljeskiőrlésű liszt (vagy: 20dkg tk. liszt, és vmilyen korpa; vagy 16dkg Norbiliszt, és 8 dkg tk. liszt, így már 1-es lesz!!!)
- 2 db tojás sárgája
- 1 tk só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 dl tejföl
- 8 dkg vaj / sütőmargarin

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és kb. 3mm vékonyra kinyújtjuk a tésztját. Amíg egyben van, addig kentem meg tojással, de ezt lehet már akkor is, amiután már felvágtuk. Egy derelye vágóval négyzet, vagy téglalap formájúra fel lehet darabolni, és a tetejét ízlés szerint lehet megszórni: Szezámmaggal, darabolt natúr napraforgómaggal, vagy reszelt sajttal.
160 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kész.

Tanácsok:
Egy tepsinyi adag.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: agave87


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis kekszek » Étcsokis kekszgolyó » Meggyes kekszrúd » Almássütemény kekszes!!
» Ostyás keksz » Málnás keksz » Csokis keksz szalámi » Kétszínű keksztekercs
» Almás-kekszes » Zabpehely keksz » Sajtos-magvas keksz » Kekszes szivárványszelet
» Albert kekszes süti » Finom kekszes édesség » Kókuszos keksztekercs » Kekszkrémes lúdláb


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.