Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sóskaleves, tojással recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15-20 dkg pucolt sóska, 3dkg zsír (olaj), 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, csipetnyi cukor, 4 egész tojás, só.

Elkészítés:
A zsírt megforrósítjuk hozzáadjuk a sóskát és a pici sót, és a fedő alatt addig pároljuk míg pépszerű nem lesz. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges víz mennyiségével összekeverjük, a sóskára öntjük és jól összefőzzük. A tojásokat a levesbe engedjük egyenként óvatosan 4-5 percig még főzzük, amíg a tojásfehérje megalvad. (aki szereti ha kemény a sárgája a főzés idő valamivel több) Óvatosan megkavarjuk, hogy aljáról felváljon, 1-2 csipet cukrot tehetünk bele. Ha kevés a tojás akkor keményre főzzük és felkockázzuk. A tojás el is maradhat helyette pirított kocka kenyeret teszünk bele tálaláskor.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nepáli tojássaláta » Káposztaleves tojással » Csülkös sóskaleves » Madársaláta főtt tojással
» Tojással töltött fasírt » Spenót tükörtojással » Nyers sóskaleves » Tojással rakott zölbab
» Sajtos almás tojássaláta » Sült paradicsom tojással » Céklás tojássaláta » Tojással töltött káposzta
» Párizsi kosárkák tojással » Tojással töltött húslabdák » Sóskaleves malachússal » Sertésnyelv tojással


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.