Tutireceptek.hu fejléc

Sovány kacsasült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
» 1 kg burgonya
» 2 fej vöröshagyma
» 1 alma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 teáskanál majoránna
» 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:
Jókora tepsibe karikázzuk a meghámozott burgonyát. Megsózzuk, rászórjuk a szerecsendiót, majd rátesszük a vékony karikára vágott vöröshagymát. Az almát megmossuk, és héjastul nyolcadokra vágjuk. A kacsáról levágjuk a szárnyakat, a hasából kiszedjük a belsejét. A bőrét jól bevágjuk, kockára, egészen a húsáig. A vágatokat sózzuk, fokhagymázzuk. A kacsa belsejét megsózzuk, majoránnával meghintjük, az almát beletesszük, majd összezárjuk a nyílást. A burgonyára fektetjük. Alufóliával befedjük, forró sütőbe toljuk, és 1 ½ óráig közepes hőfokon sütjük. Utána megpirítjuk.


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsasült szőlővel » Bécsi kacsasült » .Kacsasült almával » Sovány túrós pogácsa
» Boros kacsasült » Konyakos kacsasült » Narancsos Őzcomb » Kelkáposztás csirkemell
» Pulyka debreceni » Carajaca - Spanyol máj » Ászokpalacsinta » Kapros-juhtúrós csirke
» Őzcomb pikáns mártással » Kínai mézes csirke » Pulyka ínyenc mártásban » Vőfély kedvence


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.