Tutireceptek.hu fejléc

Sózott gombák télire recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. gomba ( keserú gomba, rizike, gyűrűs tuskógomba)
50 dkg. só

Elkészítés:
A gombakalapokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjükA tönkvégekkel felfelé állítva üvegbe rakjuk. Egy réteg gomba, egy réteg só. A lényege az, hogy só kerüljön legfelülre. Lezárás után nméhány nappal levet enged. Ekkor töltsük fel forrázott - de visszahűtött - vízzel úgy, hogy a gombát ellepje. Hűvös helyen tároljuk.

Tanácsok:
Felhasznáélás előtt leöblítjük és használhatjuk főzéshez, sütéshez. Mindenkor figyelembe kell venni a sótartalmát.
A gyúrűs tuskógombát ( közkedvelt nevén potypinka) van aki enyhén sós, citromos vízben előfőzi (kb. 10 - 15 perc).

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapor télire » Zakuszka (telire) » Töltött gombakosárkák » Paradicsom nyersen télire
» Bodzaszörp (télire) » Expressz gombakrém leves » Mézes dió télire » Gombakrémes csirkemell
» Vizesuborka télire » Töltött paradicsomgombák » Csalamádé télire » Gombakrém
» Uborka, paprika télire » Delikát dinnyehéj télire » Cékla télire » Uborkasaláta télire


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.