Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sózott gombák télire recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. gomba ( keserú gomba, rizike, gyűrűs tuskógomba)
50 dkg. só

Elkészítés:
A gombakalapokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjükA tönkvégekkel felfelé állítva üvegbe rakjuk. Egy réteg gomba, egy réteg só. A lényege az, hogy só kerüljön legfelülre. Lezárás után nméhány nappal levet enged. Ekkor töltsük fel forrázott - de visszahűtött - vízzel úgy, hogy a gombát ellepje. Hűvös helyen tároljuk.

Tanácsok:
Felhasznáélás előtt leöblítjük és használhatjuk főzéshez, sütéshez. Mindenkor figyelembe kell venni a sótartalmát.
A gyúrűs tuskógombát ( közkedvelt nevén potypinka) van aki enyhén sós, citromos vízben előfőzi (kb. 10 - 15 perc).

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas gomba télire » Édes szőlőlé télire » Kovászos uborka - télire » Uborka, paprika télire
» Almalé télire » Expressz gombakrém leves » Lecsó elrakása télire » Kapor télire
» Saláta uborka télire » Paprika kenő télire » Bodzaszörp (télire) » Körtekompót télire
» Vizesuborka télire » Gombakrém » Spanyol marinált gombák » Vegyes gombasaláta télire


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.