Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spaghetti bagna cauda recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30dkg spaghetti
5dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
6, 7 szardellafilé
2dl olívaolaj
mártogatáshoz zöldségek,
kenyér

Elkészítés:
Feltesszük főni a tésztát. Finomra aprítjuk a fokhagymagerezdeket.
Kis lábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány percig dinszteljük,
semmiképpen ne kapjon színt. Hozzáadjuk a szardellafiléket, addig kevergetjük,
amíg teljesen beleolvad a vajba. Ekkor lassan hozzáadjuk az olívaolajat, ezzel már nem főzzük,
csak átmelegítjük. Összeforgatjuk a tésztával.

Tanácsok:
A bagna cauda piemonti specialitás, tulajdonképpen egyfajta olasz fondü. Valójában nem más,
mint egy fokhagymás-olívaolajos, szardellás mártás, amelyet melegen tálalnak,
és amelybe jellemzően zöldségeket mártogatnak.

(Vagy hagyományosan, friss bagettel és zöldségekkel kínáljuk)


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spaghetti all'aglio e olio » Spaghetti Carbonara » Hamis gyros » Csirkés tál
» Lecsós máj chipsszel » Sonkás fészek » Vargányás omlett » Gombás tepsis burgonya
» Hurkás kelkáposzta » Mexikóis csirkepörkölt » Sajttal rakott burgonya » Pagoda-lakoma
» Égető szerelem » Serpenyős egytál » Tonhalas wrap » Sütőtökös risotto


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.