Tutireceptek.hu fejléc

Spaghetti tutto mia Bugri:) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 szép fej vöröshagyma
0,5 kg darálthús
paradicsomlé/paradicsom sűrítmény ízlés szerint
1,5-2 dl víz
30 dkg füstölt sajt
Oliva bogyó ízlés szerint
1-2 gerezd fokhagyma
Bazsalikom/bazsalikom szósz
Oregano
1 csomag spagetti tészta,de nagyon finom pennével is

Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre sütjük.
Hozzá tesszük a darálthúst. Míg át nem fehéredik és szemcsés nem lesz, sűrűn kevergetjük. Miután a hús átsült, hozzá öntjük a 1,5-2 dl vizet egy jó csipetnyi sót és fél óráig főni hagyjuk, időnként kevergessük. Ez idő alatt az olivát apró karikákra vágjuk.
a fél óra leteltével fűszerezhetünk: adjuk hozzá a bazsalikomot, törjük bele a fokhagymát, majd zárjuk a sort a paradicsommal. Ez után hozzátehetjük az olivát és 5 percig kevergetve főzzük össze az öntetet. A kész szószt és a megfőtt tésztát keverjük össze és terítsük szét egyenletesen egy mélyebb tepsiben. A füstöltsajtot reszeljük rá jó bőven, majd a tetejére szórjunk ízlés szerint oreganot. Közepes fokozaton süssük addig, míg a sajt arany színű nem lesz.

Tanácsok:
A szószt inkább teflon bevonatú edényben, vagy WOK-ban érdemes elkészíteni
Ínyenceknek ajánlom, hogy a főzéshez javasolt vízmennyiséget helyettesíthetik az oliva bogyó levével,mert nagyon érdekes, kellemesen pikáns ízt ad a szósznak.
Ha észrevesszük, hogy a főzés időtartama alatt folyamatosan fő el a mártás leve, akkor mindenféleképpen pótoljuk vízzel, vagy az olivabogyó levével, mert a tészta mennyiségéhez jó sok szószra lesz szükség.
Miután belekerült az oliva a szószba, ne főzzük sokáig, mert így zsenge és ízletes marad.
Ha valaki több fűszerre vágyik, az kiegészítésképp tehet a fenti összetevőkön kívül még egy kevés vegetát, vagy spagetti fixet is tehet bele, de szigorúan akkor, amikor a hús már megfőtt (lásd fűszerezés)
Mielőtt a szószhoz nekilátnánk, érdemes feltenni forrni a vizet a tésztának, mert akkor nagyjából egyszerre készül el a szósszal és így a tészta se tapad össze és a mártás se hűlik ki.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Bugri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spaghetti Carbonara » Spaghetti all'aglio e olio » Spaghetti bagna cauda » Padlizsános penne
» Burgonyás csoda... » Sajtos-sonkás burgonya » Meleg spárgasaláta » Rizses-tojásos gomba
» Quiche » Krumplis mineknevezzem » Sütőtökös risotto » Békacombok sörtésztában
» Gombás palacsinta » Életerő-saláta » Pékpecsenye » Gombapörkölt paleosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.