Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 kis doboz paradicsompüre
1 db húsleves kocka
30 dkg mirelit zöldpaprika
metélőhagyma


Elkészítés:
A szalonnát apróra vágjuk kiolvasztjuk a zsírjában
megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.Beletesszük a paradicsompürét és vízzel felengedve beletesszük a húsleveskockát.Ha már a kocka szétfőtt,belerakjuk a kockára vágott burgonyát és a mirelit zöldpaprikát.Ha kell sózzuk,lassú tűzön megfőzzük,majd rövid lére sütjük.
Tálaláskor a tetejét apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.
Tükörtojást vagy sült kolbászt adunk mellé.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Carajaca - Spanyol máj » Spanyol csirke » Spanyol-fánk » Spanyol madár
» Spanyol pite » Spanyol leves (Gaspacho) » Spanyolos tarja » Spanyol csokoládéital
» Spenótos burgonyafőzelék » Spanyol módra sült homár » Spanyol leves » Tejszínes spanyol csirke
» Spanyol nyári leves » Churros (spanyol édesség) » Borsos burgonyafőzelék » Spanyol báránycomb


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.