Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol csokoládéital recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
6 dl tej,
4 dl tejszín,
15 dkg keserû (ét) csokoládé,
késhegynyi õrölt szegfûszeg,
késhegynyi õrölt fahéj,
csipet só,
1-2 evõkanál porcukor.

Elkészítés:
A csokoládét darabokra tördeljük, majd beletesszük a tejszínnel elkevert tejbe. Gyenge tûzre állítjuk, beleszórjuk a fûszereket és folytonosan kevergetve felforraljuk. Ezután habverõvel pár percig kevergetjük, végül a tûzrõl lehúzzuk és addig verjük tovább, amíg az egész krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, kevés õrölt fahéjjal és szegfûszeggel feldíszítjük, ezután hagyjuk kihûlni, majd a hûtõszekrényben jól megdermesztjük. Tálalás elõtt kevés tejszínhabbal megspriccelhetjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol csirke » Spanyol túrótorta » Spanyol csirke II. » Churros (spanyol édesség)
» Tejszínes spanyol csirke » Spanyol-fánk » Spanyol "lecsó" » Spanyol mandulakrémleves
» Spanyol marinált gombák » Spanyol nyári leves » Spanyol báránycomb » Spanyol sült rizs (vegan)
» Carajaca - Spanyol máj » Spanyol zöldbabsaláta » Spanyol leves (Gaspacho) » Csokoládéital


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.