Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol csokoládéital recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
6 dl tej,
4 dl tejszín,
15 dkg keserû (ét) csokoládé,
késhegynyi õrölt szegfûszeg,
késhegynyi õrölt fahéj,
csipet só,
1-2 evõkanál porcukor.

Elkészítés:
A csokoládét darabokra tördeljük, majd beletesszük a tejszínnel elkevert tejbe. Gyenge tûzre állítjuk, beleszórjuk a fûszereket és folytonosan kevergetve felforraljuk. Ezután habverõvel pár percig kevergetjük, végül a tûzrõl lehúzzuk és addig verjük tovább, amíg az egész krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, kevés õrölt fahéjjal és szegfûszeggel feldíszítjük, ezután hagyjuk kihûlni, majd a hûtõszekrényben jól megdermesztjük. Tálalás elõtt kevés tejszínhabbal megspriccelhetjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol módra sült homár » Spanyol madár » Spanyol sült rizs (vegan) » Spanyol csirkeleves
» Spanyolos tarja » Spanyol "lecsó" » Spanyol briós » Spanyol nyári leves
» Spanyol mandulakrémleves » Carajaca - Spanyol máj » Spanyol leves » Tejszínes spanyol csirke
» Spanyol csirke » Spanyol báránycomb » Spanyol leves (Gaspacho) » Churros (spanyol édesség)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.