Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol madár recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Marhahússzeletek/disznóhus is lehet/
só,mustár,bors,csemegeuborka,keményre főtt tojás,házi szalonna,virsli

Elkészítés:
A hus szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk borsozzuk megkenjül mustárral.
Belehelyezünk negyed főtt tojást kis csik szalonnát,kicsi darad /4 felé vágott/virslit,csemegeuborkát.A belevalokat kb olyan 4 cm darabokra vágjuk,egymásmelléa husra rakjuk,és szorosan felgöngyöljük.
Spárgával átkötjük,igy kis "madarakat" kaptunk.
Olajon a madarakat átsütögetjük ,majd kiszedjük az olajból,,a zsiradékon 2 aprora vágott vöröshagymát,puhára párolunk,majd 1gerezd foghagymát+1kanál paradicsompürét/kecsap is jo/,1 marhusleveskockát,+1pörkölszaftkockát,beleteszünk,visszarakjuk a madarakat,felöntjük forro vizzel és puhára pároljuk.A végén 1evőkanál liszttel kis vizzel besüritjük,izesitsük mustárral,esetleg kis vegetával.Barnás szinő mártást kell kapnunk.Tarhonyával nagyon finom.Rizs is jó persze.

Tanácsok:
Ha a leirás alapján bonyolultnak is tűnne,szerintem ki kell probálni,mert nagyon finom,A spárgákat le szokom szedni pesze tálalás előtt.
Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: kunikunda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol túrótorta » Szilvás krémes madár módra » Spanyolos tarja » Részeges madártej
» Spanyol mandulakrémleves » Madársaláta » Spanyol nyári leves » Madár tej
» Spanyol csirke » Madártej szelet » Anyu-féle madártej » Almadarabos dzsem
» Light madártej » Spanyol-fánk » Finom epres madártej » Madártej extrakönnyedén


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.