Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spárgás csrkemellfilé (4 személyre) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
20 dkg spárga (konzerv)
20 dkg széles metélt
2 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín

Elkészítés:
Előkészítés: A húst megmossuk. A fokhagymát áttörjük. A spárgát lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a csirkemell mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még pár percig együtt pirítjuk. Meglocsoljuk a húst száraz fehérborral. Öt percig pároljuk, majd a kivesszük a serpenyőből a húst. A visszamaradt lében megpároljuk a spárgát, ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Visszarakjuk a sült csirkemellet, és fedő alatt kb. 15 percig továbbpároljuk, amíg a hús porhanyós lesz. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük, és kissé megborsozzuk. A tejszínes hússal tálaljuk. Hozzá olívaolajjal locsolt paradicsomkarikákat kínálhatunk.

Tanácsok:
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: 413/a kcal

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttorta (6-8 személyre) » Spárgás risotto » Spárgás-mustáros marhasült » Spárgás melegszendvics
» Raguleves ( 4 személyre) » Meleg spárgasaláta » Birkafasírt (8 személyre) » Tejszines hús 4 személyre
» Spárgás-lazacos fusilli » Töltött kacsa (4személyre) » Reszelt máj (4 személyre) » Babedli (4 személyre)
» Pulao csirke (6 személyre) » Rakott hús 4 személyre » Spárgás pecsenyefalatok » Spárgás csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.