Tutireceptek.hu fejléc

Spenót recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
Spenót (mirelit 1 zacskó)olcsóbb és nem kell kínlódni vele
Fokhagyma
Tej
Liszt
Olaj

Elkészítés:
Kiolvasztjuk a spenótot (akár 2- é is vághatjuk, úgy fagyosan egy bárddal és visszadughatjuk a fagyasztóba, a következő alkalomra), közben olajjal és liszttel rántást készítünk, majd egy nagy gerezd fokhagymát belenyomunk, összekeverjük, kevés tejjel felöntjük. A lábasban kiolvadt spenótot átforrósítjuk és ráöntjük a tejes rántást, sósszik és jól összeforraljuk. Forrás közben tejjel hígítjuk szükség és ízlésünk szerint.
Aki szereti a simább és tartalmasabb főzeléket, az reszelhet bele kevés sajtot és jól elkeverve beleolvad. Bő 5 dkg sajt belereszelésével már kifőtt tésztára is tehetjük, nagyon kellemes szószt kapunk és ételt.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-spenótos fusilli » Spenótkrémes töltött tojás » Spenótos sajtos metélt » Spenót franciásan
» Spenótos-gombás tészta » Spenótos csirkemell » Spenótos nokedli » Spenótos rétes
» Ricottás-spenótos penne » Görög spenót torta » Spenótos kefirital » Spenótos csicserikrémleves
» Spenótos tojás » Könnyű Spenótos hústekercs » Spenótos gnocchi » Spenótos-sajtos batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.