Tutireceptek.hu fejléc

Spenót franciásan recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg paraj
1 dl tejszín
5 dkg vaj
ízlés szerint szerecsendió
késhegynyi szódabikarbóna
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított parajt sós vízben megfőzzük. (Tehetünk bele szódabikarbónát, így a paraj szép zöld marad.) Ha kész, leszűrjük, és pépesre vágjuk. Lábasba tesszük, hozzákeverjük a vajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és jól elkeverjük. Közepes lángon még pár percig pároljuk, majd a tejszínt is belekeverjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ricottás-spenótos penne » Spenótos kefirital » Spenótos tészta » Spenótos rakott csirkemell
» Spenótos palacsintacsiga » Spenótos gnocchi » Spenótos-camembertes batyu » Párolt tőkehal spenótágyon
» Spenótos csicserikrémleves » Spenótos-tonhalas spagetti » Spenótos muffin » Sonkás-spenótos fusilli
» Könnyű Spenótos hústekercs » Spenótos-sajtos batyu » Spenótos burgonyafőzelék » Spenótgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.