Tutireceptek.hu fejléc

Spenót franciásan recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg paraj
1 dl tejszín
5 dkg vaj
ízlés szerint szerecsendió
késhegynyi szódabikarbóna
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított parajt sós vízben megfőzzük. (Tehetünk bele szódabikarbónát, így a paraj szép zöld marad.) Ha kész, leszűrjük, és pépesre vágjuk. Lábasba tesszük, hozzákeverjük a vajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és jól elkeverjük. Közepes lángon még pár percig pároljuk, majd a tejszínt is belekeverjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos csicserikrémleves » Spenótfelfújt virslivel » Spenótos karfiol » Spenót pulykamellel
» Spenótos pulykafasírt » Spenótos-túrós wrap » Spenót fasírt » Kedvenc spenótos rakottas
» Spenótszószos tészta » Spenótgombóc » Spenót ricottával » Tejszines spenótos tészta
» Spenót - Ahogy én csinálom » Spenótos gnocchi » Spenót darált hússal » Spenótos tojásreggeli


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.