Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenót krémleves baconcsipsszel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 vékony szelet kolozsvári szalonna (bacon)
40 dkg friss spenót
8 dl zöldségleves kockából
12,5 dkg krémsajt
egy evőkanál vaj
4 gerezd fokhagyma
ujjnyi friss gyömbér
só, frissen őrült :) fehérbors

Elkészítés:
Sütőpapírra egymás mellé fektetem a szalonnákat, majd kb. 100 fokos sütőben egy óra alatt ropogósra sütöm.
Egy fazékba beleteszem a vajat, közepes lángon felolvasztom. Belereszelem a gyömbért, a fokhagymát. Rádobom a (természetesen alaposan megmosott) spenótot (ami lehet fagyasztott is) és ráöntöm a zöldséglevest. Nagy lángra kapcsolok, s amikor felforrt lehúzom a tűzről. Sózom, borsozom; beleteszem a krémsajtot és botmixerrel habosra keverem a levest.
A ropogós szalonnával kínálom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos gnocchi » Párolt tőkehal spenótágyon » Áfonyakrémleves » Spenót-kefir flip
» Az én brokkoli krémlevesem » Kukorica krémleves » Tejszínes zellerkrémleves » Krémleves karfiolból
» Karfiol krémleves » Finom krémleves sütőtökből » Spenótos-csirkés penne » Sütőtök krémleves II.
» Gyors fokhagymakrémleves » Csicsóka krémleves » Rokfortos zellerkrémleves » Zellerkrémleves egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.