Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenót-torta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre
12 dkg burgonya
2 dl finomliszt
1 kk sütőpor
1 kk fokhagymakrém
7 dkg olvasztott vaj vagy margarin
50 dkg fagyasztott parajpüré
2 tojás
2 dl tej

fél kk őrölt bors
15 dkg reszelt sajt
fél kk provence-i fűszerkeverék

Elkészítés:
A mélyhűtött spenótot kiolvasztjuk és egy sűrű szűrőn, vagy egy konyharuhán a levét kinyomkodjuk.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük.
Ha langyos, akkor hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a fokhagymakrémet, a sót és az olvasztott vajat. Lágy tésztává gyúrjuk. (Esetleg egy kevés vízzel hígíthatjuk.)
Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük. (Egy kicsi peremet az oldalára is készítünk.)
A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejet, a reszelt sajt 3/4 részét és a spenótot. Borssal ízesítjük.
Ezt a zöld masszát a tésztán szétterítjük. A tetejét a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tanácsok:
Lehet leveles tészta alappal is csinálni, és kockázott sonkát, vagy virslit rakni a spenótra, és reszelt sajt. Igy gyorsabb.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Meme555


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombatokány zalai dödöllével » Löncssaláta csirkehússal » Rakott karfiol egyszerűen » Ropogós petrezselymes fasírt
» Koktéluborka olajbogyóval » Rántott paradicsom » Francia salátánk » Cukkini-fánk
» Sajtos brokkoli » Cukkinis tojásos rizs » Gombaropogós » Zöldbabtokány
» Cukkini kosárka » Borsós máj wokban » Ponty zöldséggel » Szüreti leveses káposzta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.