Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótfelfújt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg spenót
3 tojás
20 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
6 dkg vaj
3 evőkanál liszt
3 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt feketebors, szerecsendió
1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:
A megmosott spenótot 5 percig főzzük forró vízben, melybe 1 kanál sót és 1 késhegynyi szódabikarbónát tettünk. Jól lecsurgatjuk és apróra vagdaljuk.
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a tejszínt, a tojások sárgáját, a sajtot. Fűszerezzük 1-1 késhegynyi borssal, szerecsendióval, majd beleforgatjuk a spenótot. A felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba öntjük és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütjük.
Készíthetjük mélyhűtött spenótból is, ez esetben saját kiolvadt levében megfőzzük, és aztán hozzákeverjük az adalékokat. Ha túl hígra sikerülne, kössük meg a levét 1-2 kanál zsemlemorzsával.
A tűzálló tálban tortához hasonlóan felvágjuk, Tálalás után reszelt sajttal meghintjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótfelfújt virslivel » Gyümölcsös sertésszeletek » Fokhagyma mártásom » Karfiolos hús
» Csirkés karfiol » Római csirkemáj » Rizs parasztlány módra » Virslis rizs
» Gyros pitában » Mexikói chilis csirke » Kínai sült rizs » Káposztás paprikás
» Szárítottélesztős lángos » Babricset gazdagon » Rakott savanyúkáposzta » Spenótos gnocchi


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.