Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótlevesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
35 dkg spenót vagy mángold levél
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1,5 liter víz

bors
szerecsendió
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl

Elkészítés:
35 dkg megtisztított, megmosott spenótlevelet kevés vízben pár percig főztem.
Közben 1 közepes fej vöröshagymát, 5 gerezd fokhagymát kicsi vajon megdinszteltem, majd a leszűrt, előfőzött spenótot is rátettem, öntöttem rá 1,5 liter vizet. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítve 5 percig főztem, majd behabartam 1 evőkanál liszt és 1 dl tejföl keverékével. Néhány perc főzés után elzártam alatta a gázt.

Tanácsok:
Tálaláskor még tejföllel ízesítettem, ill. díszítettem.


Lehet hozzá adni levesgyöngyöt, pirított kenyérkockát, ill. apróra vágott tojást is.


Mángoldból is el lehet készíteni!

Fotó megtekinthető a naplóm 228. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkaleves húsvétkor » Csokis palacsinta. » Tejfölös burgonyakrémleves » Kínai leves
» Kukorica krémleves » Áfonyás almaleves » Gazpacho » Pászkagombóc
» Sonkával töltött palacsinta » Burgonya krémleves » Savanyúleves káposztával » Kukorica leves
» Szederkrémleves » Sárgaborsóleves » Málnaleves » Sörleves habgaluskával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.