Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos diós-lila hagymás céklasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
80 dkg cékla, 10 dkg lila hagyma, 20 dkg savanykás alma, 10 dkg spenót, 10 dkg dió, 6 evőkanál borecet, 10 evőkanál olívaolaj, 1-1 kiskanál só és porcukor, 1 kiskanál köménymag, ízlés szerint őrölt fekete bors és csipetnyi só

Elkészítés:
A megmosott céklát köménymaggal és kevés sóval ízesített vízben puhára főzzük . Egy mélyebb tálban sót és porcukrot oldódásig keverünk a borecetben, majd apránként hozzáadjuk az olajat, ízlés szerint borsozzuk. (A mártás készítésénél fontos a sorrend, mert a só és a cukor nem oldódik az olajban.) A karikára vágott hagymát a mártásba forgatjuk, lefedjük. A diót 6-8 szép szem kivételével durvára vágjuk. A leszűrt céklát meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd kis kockákra vágjuk. A meghámozott almát is kockákra vágjuk,és ezután és a céklával, az aprított dióval együtt a hagymás mártáshoz adjuk. A megtisztított, megmosott spenótot szárazra törölgetjük, egy lapos tálra terítjük, ráhalmozzuk a salátát és a félretett diószemekkel díszítjük. Különleges előétel; vajas pirítóssal kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos kefirital » Spenótos muffin » Hagymás-sajtos tarja » Hagymás tengeri saláta
» Fokhagymás tört burgonya » Zsidó hagymás tojás » Spenotos lasange » Fokhagymás sültzöldségek
» Hagymás-diós csirke » Medvehagymás rántotta » Ricottás-spenótos penne » Fokhagymás húsgolyók
» Diós-almás céklasaláta » Újhagymás tonhal pogácsa » Medvehagymás fűszervaj » Fokhagymás sült hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.