Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos zabpehely lágy tükörtojással recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
100 g zabpehely
45 dkg spenót (fagyasztott)
3 dl víz
2-3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
4 db tojás
1.5 teáskanál olívaolaj
bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy kis lábosba feltesszük a zabpelyhet a vízzel főni. (Azért nem írtam konkrét mennyiséget, mert ha elfő, úgyis kell hozzá adagolni, keverhetőnek kell lennie, el sem lehet rontani.) Szóval főzés közben időnként kevergetni is kell. Legyen picit latyakos. Ha fehéres, ragacsos állaga lesz, akkor hamarosan jó. (kb. 5 perc)
Amikor megfőtt a zabpehely (fehéres, krémes, latyakos), beletesszük a spenótot. Beletesszük a fokhagymát is, kis sót (ami minél kevesebb, annál egészségesebb).
Ízlés szerint tehetünk bele egy kis borsot is, ha fűszeresebbre akarjuk. Már kész is.
Kevéske olajon vagy zsíron süssük meg a tojásokat lágyra, a sárgája folyjon. Nekem 2 db/fő kellett.

Tanácsok:
Tálaljuk, és fogyasztjuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos nokedli » Csipkesüti zabpehelyből » Spenotos krumpli » Zabpehelyplacsnik
» Zabpehely fasírt » Spenótos tészta (vegan) » Spenotos, juhturos pie » Spenótós hústekercs
» Spenótos-lazacos lasagne » Szilvás zabpehely-felfújt » Spenótos spagetti tészta » Spenótos-tonhalas spagetti
» Spenótos ricottás omlett » Spenótos-sajtos batyu » Spenótos rakott spagetti » Zabpehelyhes szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.