Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos zabpehely lágy tükörtojással recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
100 g zabpehely
45 dkg spenót (fagyasztott)
3 dl víz
2-3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
4 db tojás
1.5 teáskanál olívaolaj
bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy kis lábosba feltesszük a zabpelyhet a vízzel főni. (Azért nem írtam konkrét mennyiséget, mert ha elfő, úgyis kell hozzá adagolni, keverhetőnek kell lennie, el sem lehet rontani.) Szóval főzés közben időnként kevergetni is kell. Legyen picit latyakos. Ha fehéres, ragacsos állaga lesz, akkor hamarosan jó. (kb. 5 perc)
Amikor megfőtt a zabpehely (fehéres, krémes, latyakos), beletesszük a spenótot. Beletesszük a fokhagymát is, kis sót (ami minél kevesebb, annál egészségesebb).
Ízlés szerint tehetünk bele egy kis borsot is, ha fűszeresebbre akarjuk. Már kész is.
Kevéske olajon vagy zsíron süssük meg a tojásokat lágyra, a sárgája folyjon. Nekem 2 db/fő kellett.

Tanácsok:
Tálaljuk, és fogyasztjuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos töltött tojás » Spenótos tészta Anditól » Sóskamártás tükörtojással » Zelleres zabpehelygolyó
» Spenót tükörtojással » Diós zabpehelykása » Spenótos-húsos finomság » Spenótos tésztasaláta
» Spenótos lasagne » Spenótos finomság » Spenótos muffin » Zabpehelykocka
» Görög spenótos rétes WW » Spenótos tojás » Spenótos-tojásos quiche » Spenótos-gombás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.