Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenóttorta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Tészta:
12 dkg burgonya
2 dl finomliszt
1 kk sütőpor
1 kk fokhagymakrém (vagy friss foghagyma passzírozva)

7 dkg olvasztott vaj vagy margarin

Töltelék:
4 nagy gerezd fokhagyma
50 dkg leveles, főtt paraj (lehet mélyhűtött, de leveles legyen)
2 tojás
3 púpos evőkanál mascarpone

fél kk. őrölt bors
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A spenótot kiengedjük és összekeverjük a felvert tojásokkal, 15 dkg reszelt sajttal, mascarponéval. Frissen őrölt borssal, sóval és fokhagymával ízesítjük ezt a tölteléket. A burgonyát közben héjában megfőzzük, és még melegen összetörjük. A liszttel, olvasztott vajjal, kis sóval, fokhagymakrémmel és a sütőporral összekeverve kis víz segítségével lágy tésztát készítünk. A tésztát egy kerek üvegtálban (kb. 24 cm. átmérőjű) szétterítjük, miután vajjal illetve margarinnal vastagon kikentük, úgy hogy az edény falára is kerüljön tészta. Ebbe a „kéregbe” terítjük szét a spenótmasszát és megszórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
(Elkészíthetjük spenót pürével is, ha nem sikerül leveleset beszerezni.

Tanácsok:
forrás: ízekasztala


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült burgonya » Sült gombafalatkák olaszosan » Borsós laskagomba pörkölt » Leveszöldség üvegben
» Rántott tök.. » Sárgarépapörkölt » Tojásos-gombás krumpli » Zöldségmártás
» Rántottás paradicsom » Csicsókás sült tök » Brokkoli paradicsommártásban » Rizses rakott zöldség
» Hagymafőzelék » Húsos, rakott padlizsán » Zukkini felfújt » Sajtos rózsák


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.