Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Stefánia vagdalt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
7 tojás

őrölt bors
60dkg darált sertéshús
3 zsemle
2 gerezd foghagyma
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
zsemlemorzsa
10 dkg sertészsír

Elkészítés:
5 tojást sós vízben 10 perc alatt megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott hagymával összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával. Összegyúrjuk, és ha túl lágynak éreznénk, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá. Ezután zsemlemorzsával meghintett deszkán kiterítjük, és a főtt tojásokat hosszában a közepébe tesszük. A széleit felhajtjuk, henger alakúra formázzuk. Tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és meglocsoljuk olvasztott zsírral. 160 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 874 kcal

A receptet beküldte: janita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött stefánia » Stefánia » Gombás vagdalt másképp » Májvagdalt
» Vagdalt hús tésztában » Sonkás vagdalthús » Különlegs vagdalt » Almás vagdalthús.
» Gombás vagdalt » Gyöngyölt vagdalthús » Tökös vagdalt » Stefánia pulyka
» Vagdalt -hal- hús egyben » Fasírozott vagdalthúsból » Mexikói vagdalt » Busavagdalt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.