Tutireceptek.hu fejléc

Stefánia vagdalt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
7 tojás

őrölt bors
60dkg darált sertéshús
3 zsemle
2 gerezd foghagyma
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
zsemlemorzsa
10 dkg sertészsír

Elkészítés:
5 tojást sós vízben 10 perc alatt megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott hagymával összekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal és pirospaprikával. Összegyúrjuk, és ha túl lágynak éreznénk, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá. Ezután zsemlemorzsával meghintett deszkán kiterítjük, és a főtt tojásokat hosszában a közepébe tesszük. A széleit felhajtjuk, henger alakúra formázzuk. Tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és meglocsoljuk olvasztott zsírral. 160 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 874 kcal

A receptet beküldte: janita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög vagdalt » Vagdalt » Stefánia vagdalt gazdagon » Tésztában sült vagdalt
» Gombavagdalt » Különlegs vagdalt » "Fázós" vagdalt hús » Gyöngyölt vagdalthús
» Rakott vagdalt » Almás vagdalthús. » Különleges vagdalt » Halvagdalt
» Tojásvagdalt » Gombás vagdalt » Busavagdalt » Sárgarépás vagdalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.