Tutireceptek.hu fejléc

Stifado- Hagymás, paradicsomos hússzelet - (GÖRÖG étel) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 1 kg borjúlapocka
- 1 hagyma
- 1 1/2 dl száraz vörösbor
- 1 1/2 dl olívaolaj
- 4 érett paradicsom
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 babérlevél
- só
- 1 kg gyöngyhagyma

Elkészítés:
Pirítsuk meg a borjúlapockát az olívaolajban, adjuk hozzá a hagymát, és mikor üvegesre pirult, öntsük fel a vörösborral.
Adjuk hozzá a hámozott, apróra vágott paradicsomot, egy kevés vízben feloldott paradicsompürét, a fűszereket és 1/2 dl forró vizet.
Fedjük le és lassú tűzön pároljuk 1 1/2 órán keresztül.
Adjuk hozzá a gyöngyhagymát és főzzük még egy órát.

Tanácsok:
Ízesíthetjük még fokhagymával és rozmaringgal.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás pogácsa II. » Póréhagymás rakott tészta » Almás-hagymás szelet » Hagymás-sajtos pirítós
» Fokhagymás nyúlcomb » Fokhagymás spagettisaláta » Hagymás máj » Fokhagymás tört burgonya
» Hagymás párizsisaláta » Paradicsomos bableves » Gyöngyhagymás tészta » Pasztíció (görög)
» Fokhagymás báránycomb » Görög rizsétel » Hagymás-sonkás muffin » Hagymás toast


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.