Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Süllő mandulamártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg-os süllő egészben
10 dkg vaj

fehérbors
A mártáshoz:
10 dkg darált mandula
10 dkg vaj
1 dl fehérbor

bors
1 evőkanál liszt
2 dl tej
10 dkg sajt
4 szelet kenyér kockára vágva

Elkészítés:
A süllőt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk.

Elkészítjük a mandulamártást: a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit a mandulát, vigyázva, nehogy leégjen, hozzáadjuk a lisztet. Pirítjuk, majd lassú kevergetés közben felöntjük a tejjel, forraljuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és újra forraljuk, majd levesszük a lángról.

A süllőt előmelegített sütőben a felolvasztott vajon többszöri locsolgatás mellett kisütjük.

A kenyérkockákat teflon edényben szárazon megpirítjuk.

Tálra halmozzuk a kenyérkockákat, majd ráhelyezzük a süllőt, a mandulamártást külön tálban szervírozzuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros zaftos süllő » Fokhagymás süllő » Tejszínes süllő » Süllő betyárosan
» Mediterrán lazactatár » Ecetes hal » Tonhalas-kukoricás lepény » Göngyölt hering
» Tonhal saláta ala jita » Zöldséges haltál » Sült hal uborkaszósszal » Floridai halszeletek
» Rozmaringos halfilé » Fokhagymás busa » Hal diós bundában » Hal lecsósan


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.