Tutireceptek.hu fejléc

Sült csirke gombás töltelékkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb
20 dkg csiperkegomba
1 db főtt tojás
1 db tojás
1 ek napraforgó olaj
1 db zsemle
só ízlés szerint
3 csipet őrölt fekete bors
0.5 dl tej
8 csipet kakukkfű
0.5 dl napraforgó olaj (sütéshez)
4 evőkanál víz

Elkészítés:
A gombát tisztítás után apró darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben pár percig puhára főzzük, majd tésztaszűrővel kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A főtt tojást szintén apró kockákra vágjuk.
A tejbe beáztatjuk a zsemlét, és jól kinyomkodjuk. A zsemléhez keverjük a az aprított gombát és a főtt tojást. Hozzáadjuk az olajat, a sót, borsot és az egész nyers tojást. (Ha lágy lenne, kevéske zsemlemorzsával szilárdíthatjuk.)
A tölteléket legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.
A csirkecombokat besózzuk, és egy-egy csipet kakukkfüvet szórunk a csontos részéhez. A bőr alá tesszük a tölteléket egy kis kanál segítségével, majd egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a húst, és alufóliával betakarjuk. Aláöntjük a vizet, és előmelegített sütőbe tesszük.
30 perc elteltével kivesszük a sütőből, és levesszük a fóliát. Meglocsoljuk a hús tetejét a zsiradékkal, és visszatesszük a sütőbe. Szép, piros ropogósra sütjük, és tetszőleges körettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-naracsos csirkemell » Kokuszos rántott csirke » Tepsis rizses csirke » Mustáros-gombás szelet
» Mustáros csirkecomb » Zöldborsós rizses csirke » Tejszínes csirketokány » Színes csirkemell
» Szezámmagos csirkefalatok » Thaiföldi csirkeleves » Csirkés rizseshús » Joghurtos-kekszes csirke
» Csirkés zöldségtál » Zabkorpás csirkefasírt » Csirke korma » Tejszínes sajtos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.