Tutireceptek.hu fejléc

Sült csirkecomb almával és hagymával UPDATE 1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 csirkecomb
8 fej vöröshagyma
8-10 zöldalma
2dl olívaolaj
csipetnyi majoránna
tengeri só

Elkészítés:
Fűszerezd a bőr nélküli csirkecombokat sóval és majoránnával, majd tedd őket tűzálló tálba. Az almákat magozd ki (hámozni nem kell), vágd fel cikkekre, a megtisztított hagymákat pedig szeld egy centi vastag karikákra. Ezekkel borítsd be a hús, majd locsold meg az egészet olívaolajjal és kevés vízzel. Fóliával befedve tedd a tálat 180 fokos sütőbe, ahol az étel inkább párolódni semmint sülni fog. Nagyjából fél óra alatt elkészül. A körettel nem kel külön veszkődni, mivel a sült hagyma és az alma nagyszerűen helyettesíti azt.

Tanácsok:
Arra kell figyelni, hogy az alma ne édes fajta legyen, mert sütés közben kifolyik a cukor és mázként dermed rá az ételre. Ebben az esetben az étel már csak update 2-s kódú. Így inkább savanyúbb zöldalma vagy idared javasolt.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 410 kcal

A receptet beküldte: Jaffa87


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb mustármártásban » Kacsamell sajttal, almával » Sült vadliba birsalmával » Tejfölös csirkecombok
» Norbi raffaello update 1 » Csokis keksz (update 2) » Őszibarackos csirkecomb » Hamis rántott csirkecombok
» Mexicói csirkecomb » Hamis-somlói (update 1-es) » Sörben sült csirkecomb » Mogyorókrém update
» Rakott virsli (Update1) » Csabai csirkecomb » Fahéjas elalvás Update1 » Madártej (Update 1)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.