Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sült csirkecomb illatos cukkini karikákkal, sajtmártással (update1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
4db csirkecomb
50 dkg cukkini
10dkg margarin
10dkg norbi liszt
0,5l tej
könnyű sajt (Óvári, Anikó)
vöröshagyma, paradicsom, paprika,só, bors, majoranna, oregano, bazsalikom, olíva olaj

Elkészítés:
A csirkecombot megtisztítjuk, borssal, sóval, majorannával alaposan bedörzsölve kevés olíva olajjal sütőbe tesszük. Vöröshagymával, fokhagymával, friss paradicsommal és zöldpaprikával körberakjuk, így gondoskodva a comb végső ízvarázsáról. Közben elkészítjük a könnyű sajtmártást, melyhez felhevített margarinba kevert n. lisztet adagolunk, forralt tejjel felengedjük. Kézi vagy gépi habverővel simára keverjük, miközben a könnyű nem zsíros reszeltsajtot hozzáadagoljuk. Őrölt szerecsendióval, sóval, fehér borssal ízesítjük.
Utolsó fázisként a megmosott friss cukkinik végeit levágjuk, majd kb 1 cm-es karikákra szeleteljük. Illatos fűszerekkel – oregáno, bazsalikom, kakukkfű – bedörszőlve negyedórát érni hagyjuk, majd a csirke elkészülte után a forró sütőben olívaolajon átsütjük.
Tálaláskor a csirkecomb „nyelét” alufóliába vagy elegánsabban díszesen vágott szalvétába tekerjük.

Tanácsok:
Update 1!


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis lecsó bográcsban » Kapros cukkinikrém » Cukkinis rizs csirkehússal » Banános csirkecombok
» Cukkini ropogós » Ricottával töltött cukkini » Sajtos cukkinigolyó » Cukkini-krokett
» Sajtos töltött cukkini » Krémsajtos cukkini » Rakott krumpli cukkinivel » Sörtésztában sült cukkini
» Rokfortos csirkecomb » Sóágyon sült csirkecomb » Cukkini lepény » Cukkinis pecsenye


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.