Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sült hús sárgaborsópürével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
70 dkg pecsenyehús (sertés)
7-8 gerezd fokhagyma

őrölt bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
3-4 evőkanál olaj (vagy zsír)
2 dl víz
A sárgaborsópüréhez:
20-25 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
1 db húsleveskocka

őrölt fehérbors
5 dkg vaj
főzőtejszín
víz

Elkészítés:
A húst vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Egy tepsibe kanalazzuk bele az olajat (vagy zsírt), majd helyezzük egymás mellé a befűszerezett húsdarabokat. Ezután öntsük alá a vizet, szórjuk rá a felszeletelt fokhagymát, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 1 óra alatt közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

Egy edénybe tegyük bele a sárgaborsót és az apróra felvágott vöröshagymát. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük puhára, de vigyázzunk, nehogy a borsó teljesen szétfőjön. (Figyeljünk rá ameddig fel nem forr, mert a borsó először elkezd nagyon habosodni, és olyankor mérsékelni kell a hőfokot, és kevergetni kell, míg elfő a habja.) Főzés közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk.

Amikor a borsó már puhára főtt és teljesen sűrű állagú, akkor keverjük hozzá a vajat és annyi főzőtejszínt, hogy püré állagú legyen. Ezután még pár percig főzzük, állandó kevergetés mellett.

Tálaláskor a sült húst a sárgaborsópürével és ízlés szerint salátával kínáljuk.

Tanácsok:
Ha pecsenyehúsból készítjük el,akkor sütés után jó szaftos marad,igaz,így marad a húson némi zsírréteg.Akik így nem szeretik,azoknak ajánlott helyette a sertéscomb.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sztrapacska 2. » Babos pörkölt » Csirkés pitatáskák » Rakott krumpli Belga módra
» Krumplis mineknevezzem » Csőben sült póré sonkával » Brokkolis fincsi tészta » Lucskoskáposzta
» Pulykamell+gombás mártás » Karfiol darált hússal » Töltött tök tökölőknek » Cukkinis-tejszínes ragu
» Palóc gulyás » Vörösboros máj » Tepsis sült pulykaszárny » Rakott krumpli Ági módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.