Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sült krumplikása recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1700 g krumpli (kockákra vágva)
5 ek liszt (daraliszt)
50 g zsír

2 közepes fej hagyma

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főzni annyi vízben, ami ellepi. Megsózzuk és kb 20 perc alatt puhára főzzük.

A tűzről levéve pépesítjük (krumplitörővel vagy botmixerrel) és hozzáadjuk a lisztet. Visszatesszük a tűzre és folyamatosan keverve besűrítjük.

Zsírral kikent sütőformába tesszük és forró sütőben kb 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Ropogósra sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: 101 kcal
Szénhidráttartalom: 17 gramm
Zsírtartalom: 3 gramm

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplikása » Ananászos pulyka » Töltött finom cukkini » Zöldséges, tormás hús
» Apró káposzta » Syl rakott krumplija » Sajtos rakott hús » Bőrösmalac-ragu
» Bajorsült » Sült krumpli töltve » Gombás rakott káposzta » Bigos
» Piros-fehér-zöld rizottó » Tepsis krumpli hagymával » Könnyű virslis zöldségragu » Sajtos rántott csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.