Tutireceptek.hu fejléc

Sült madártej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 db tojás
30 dkg kristálycukor
1 teáskanál fahéj (picit több is lehet)
4 vaníliás cukor
15 dkg (lágy) margarin
10 ek liszt
1 l tej

2dkg margarin ( a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:
1. A tojások fehérjét habbá verjük.
2. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet. Végül belekeverjük a tojások felvert habját, aztán pedig a tejet.
3. Vékonyan kivajazunk egy tepsit.
4. A masszát beleöntjük a tepsibe, és addig sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz… (elvileg 95 percig kellene, de nekem max. egy óra alatt kész, mert én előmelegített sütőbe teszem…először magasabb hőfokra, majd 15-20 perc után visszaveszem alacsonyabbra…és az első 10-15 percben nem szabad kinyitni a sütőt…)
5. A megsült krémesünket hagyjuk kihűlni és ezt követően szeleteljük.
6. Hűtőben lehűtve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tanácsok:
Ez a süti minden embert elvarázsolt, akit megkínáltam belőle. Nem kell vele sokat vesződni és csudafinom :)

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Eperke81


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávés madártej (Update1) » Mikrós madártej » Madártej, gluténmentes » Kekszes madártej
» Banános madártej » Fahéjas madártej » Rumpuncsos madártej » Anyu-féle madártej
» Madártej mesésen » Madártej Kata módra » Vaníliás-puncsos madártej » Madártej extrakönnyedén
» Epres madártej I. » Részeges madártej » Sült madártej szelet » Madártej-kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.