Tutireceptek.hu fejléc

Sült oldalas jóasszony módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg sertésoldalas,
40 dkg burgonya,
20 dkg primőr kifejtett zöldborsó,
15 dkg laskagomba,
10 dkg póréhagyma vagy egy csomó újhagyma,
1 csomag petrezselyemzöld,
4 cikk fokhagyma,
1 teáskanál kömény,
só,bors,
2 dl olaj.

Elkészítés:
Az oldalast megmossuk sózzuk,őrölt köménnyel meghintjük.
Tepsibe rakjuk,sem zsíradékot,sem vizet nem teszünk alá.Közepesen meleg sütőben puhára sütjük.Sütés közben saját,kiolvadt zsírjával locsolgatjuk.Ha kellőképpen megpuhult,kiszedjük,és a tepsiben maradt zsírban megpirítjuk a zöldborsót,hozzáadjuk a kockára vágott gombát,és a félkarikákra szelt hagymát.Sóval,borssal,vágott petrezselyemmel ízesítve 6-8 percig pároljuk.Végül összekeverjük a forró olajban megsült,apró kockákra vágott burgonyával.

Tanácsok:
Vigyázzunk a zölborsót ne pároljuk sokáig,mert egy idő után nem puhul,hanem keményedik.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke toledói módra » Húsos tészta osztrák módra » Csülök pékné módra » Paraszt lángos Erzsi módra
» Piskóta Nono módra.) » Meggyes krémes Emyke modra » Csörögefánk Emyke módra » Brownies Maris módra
» Rácsos almás Ági módra » Lazac Dianna Lynn módra » Túró rudi Emyke módra » Jóasszony pecsenyéje
» Sertésszelet hentes módra » Gyros Évi módra » Pizzás csiga Emyke módra » Csülök Maja módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.