Tutireceptek.hu fejléc

Sült padlizsán recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1-2 padlizsán (attól függ, mekkorák), fokhagyma, paradicsom, sajt, só, bors

Elkészítés:
A padlizsánokat megmosom, felkarikázom. Picit megsózom, hagyom egy ideig állni, majd a kicsapódott nedvét leitatom.
A szeleteket megborsozom, rárakom a fokhagyma karikákat, végül a paradicsomkarikákat.
Berakom a sütőbe, végül megszórom sajttal a tetejét.

Tanácsok:
Én a sajtot csak a végén rakom rá, mikor már megsült az egész, így csak ráolvad, nem ráég a sajt.
Az ételt el lehet készíteni toronyba is, ilyenkor padlizsán-fokhagyma-paradicsom-padlizsán-fokhagyma- paradicsom és így tovább, amekkora tornyot szeretne az ember.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: esjé

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános szendvicskrém » Diétás rakott padlizsán » Padlizsános rakott csirke » Juhtúrós padlizsántekercs
» Én padlizsánkrémem » Húsos, rakott padlizsán » Görög padlizsánragu » Padlizsánkrém kimélő
» Padlizsános ragu » Finom padlizsánkrém » Padlizsánkrém másként » Padlizsánleves hidegen
» Padlizsános pirítós » Padlizsánkrém majonézzel » Rizses padlizsáncsónak » Joghurtos padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.