Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sült rizs - földimogyoróval recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
10 dkg rizs,
5 dkg földimogyoró,
1 evőkanál szezámolaj(esetleg olívaolaj)
1 csipetnyi tengeri só

Elkészítés:
A felhevített szezámolajban pirítsuk meg a durvára tört mogyorót, emeljük ki.
Az olajon pároljuk a rizst üvegesre, majd öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint a rizs mennyisége volt. Hintsük meg a sóval, forraljuk fel, zárjuk le a tüzet. Húsz percig lefedve hagyjuk állni, amíg a rizs elkészül.
Fontos hogy a fedőt egyszer se emeljük fel, mert a rizs a gőzben párolódik meg.
A kész rizshez keverjük hozzá a mogyorót, és tálalás előtt sütőben melegítsük át.

Tanácsok:
Használhatunk olíva olajat, v. esetleg a szokásos étolajat is, de a szezámolajjal különleges ízhatást érhetünk el.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 366 kcal
Zsírtartalom: 15,6 /adag gramm

A receptet beküldte: kiss67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csicsóka püré » Köles-tál » Fehérboros gombamártás » Sütőtök "szalmaburgonya"
» A legfinomabb rizs » Dél-amerikai kukorica köret » Almás párolt lilakáposzta » Krumplipüréből másnapra
» Fokhagymaszósz » Sárgarépa angolosan » Barna galuska » Zöldségestál
» Krokett » Hagymás diós karfiolrizs » Galuska burgonyával. » Tepsis hagymás krumpli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.