Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sült sertéstarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Húsok: Egy kg csont nélküli tarja. Ha csak csontosat kapunk, érdemes másfél kilós darabot venni, és még a hentessel kicsontoztatni. Ők ezt gyorsabban és ügyesebben el tudják végezni, és a késeik is jobbak, mint a mieink. A csontot aztán a fagyasztóba téve felhasználhatjuk máskor a húsleves készítésénél.

Zöldségek: Négy gerezd fokhagyma.

Egyéb:Két vagy három evőkanál zsír, só. A zsírral itt nem érdemes spórolni, mert a hús zsírja hidegen is nagyon finom. Kenyérre kenve, és kis sülthúsdarabkákkal, apróra vágott zöldhagymával meghintve nagyon jó vacsora.

Elkészítés:
A húst jól megmossuk, és zsírral kikent sütő lábosba tesszük. Érdemes olyan lábost választani, amelyik nem sokkal nagyobb, mint a hús, szinte éppen csak hogy jól elférjen benne. Egy hegyes késsel a húst megszurkáljuk, és a lyukakba vékonyra vágott fokhagymagerezdeket dugunk bele. Úgy finom, ha jó vékonyak a fokhagymagerezdek. A húst ezután jól megsózzuk, a maradék zsírt a tetejére tesszük, alufóliával lefedjük, és zsupsz be a sütőbe. A munka nagy részét már el is végeztük.

Az étel elkészítésének az a titka, hogy nagyon hosszú ideig, és nagyon kis tűzön kell sütni. Kb. három óra hosszat nagyon kis fokozaton ( a gáztűzhelyek legkisebb fokozatán ) sütjük. Közben néha érdemes azért megnézni, nehogy elfőjön róla a víz, és vagy kétszer kivenni, és a húst megfordítani. Egyéb munka aztán nincs is vele. Amikor a hús megsült, - amikor szinte szétomlik, ha villát szúrunk bele -, az alufóliát levesszük és ha szükséges, a hús tetejét kissé megpirítjuk a sütőben.

Köretnek krumplipüré, és/vagy párolt káposzta nagyon finom hozzá. Savanyúságnak jó a csemegeuborka, kovászolt uborka, uborkasaláta.


A receptet beküldte: lackó-zsanett


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grillen sült sertéstarja » Parasztos sertéstarja » Csőben sült sertéstarja » Bajor sertéstarja
» Mustáros sertéstarja » Brassói sertéstarja » Mézes báránygerinc. » Galyasági rakottas
» Majorannás hús2 » Sajtos karfiolos csirke » Ananászos-curry-s csirke » Furcsa csirke.
» Borsóval töltött karaj » Eredeti bécsi szelet » Fasírt alaprecept » Sörben sült pulykacomb


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.