Tutireceptek.hu fejléc

Sült zöldségek fűszeres tejszínben recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
400 g karfiol
400 g padlizsán
400 g burgonya
200 g kaliforniai paprika
100 g vaj
300 ml tejszín
200 ml joghurt
1 ek. só
3 ek. őrölt koriander
2 ek. őrölt római kömény
1 ek. cukor
2 ek. apróra vágott petrezselyem/koriander levél
1 ek. kurkuma
1 mk. bors
1 mk. chilipor
1 mk. hing (elhagyható)
ghí v. olaj (a sütéshez)

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira kell szedni, a burgonyát és a padlizsánt kisebb kockákra vágni, a paprikát vastagabb csíkokra szelni. Egymás után ki kell sütni őket bő, forró olajban vagy ghíben, majd félretehető. A vajat meg kell forrósítani, bele kell tenni a hinget és a chili port, majd a kurkumát, a borsot, a sót, az őrölt koriandert és a római köményt is hozzá kell keverni és pár másodpercig pirítani. Ezután a tejszínnel elkevert joghurtot hozzá kell tenni, a cukrot és sült zöldségeket, amit azután egy-két percig még forralni kell. Apróra vágott friss petrezselyemmel vagy koriander levéllel megszórva tálalható.


A receptet beküldte: Fiatal nő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős zöldségek » Sült gombafejek fűszeresen » Fűszeres tészta » Almás pite - fűszeresen
» Fűszeres csábítás » Fűszeres, sütőtökös muffin » Fűszeres keksz » Sült zöldségek
» Fűszeres csirke » Fűszeres borjúcsülök » Fűszeres camembertkrém » Fűszeres sonkás lepény
» Zöldfűszeres sült » Fűszeres bébipolip » Gyors vacsora zöldségekkel » Tejszínben sült tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.