Tutireceptek.hu fejléc

Sütőtök-krémleves májjal és gombával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
70 dkg sütőtök
2 db tyúkhúsleveskocka
1 dl tejszín
4 db kisebb csirkemáj vagy 4 szelet pecsenyelibamáj
3 ek. olívaolaj
só, bors
15 dkg gomba

Elkészítés:
A 70 dkg előkészített sütőtököt (megpucolva és felkockázva) tegyünk fel főni annyi vízben, hogy épp ellepje. Adjunk hozzá 2 tyúkhúsleveskockát, majd forrástól számítva főzzük 20 percig. A sütőtököt 2 dl főzölével és 1 dl tejszínnel turmixoljuk össze. 4 kisebb csirkemájat vagy 4 szelet pecsenye libamájat pirítsunk meg mindkét oldalán 3 evőkanál olívaolajban, majd sózzuk, borsozzuk. Vegyük ki a serpenyőből, majd 15 dkg megtisztított és felaprított gombát (sampinyon, laska, vargánya – lehet fagyasztott is) pirítsunk meg szintén a megmaradt olajban. A levest merjük tányérokba, és tegyük a tetejére a májat és a gombát. A siker nem marad el.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májjal töltött tojás » Csirkemájjal töltött karaj » Gombával rakott karalábé » Masnitészta gombával
» Padlizsán gombával sütve » Raguleves csiperkegombával » Padlizsánkrémleves májjal » Rakott csirke gombával
» Párolt káposzta gombával » Saláta csirkemájjal » Gombával töltött tök » Gombával töltött krumpli
» Fokhagymás omlett gombával » Gombával töltött uborka » Rakott burgonya gombával » Pirított csirke gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.