Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sütőtökös risotto recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg sütőtök
35 dkg risottonak való rizs
1,5 l hús/zöldségalaplé
1 dl száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
vaj
reszelt parmezán
friss zsályalevél

Elkészítés:
A felkockázott hagymát vajon dinszteljük, adjuk hozzá a pucolt, kb. 1,5x1,5cm kockákra vágott sütőtököt, a zsályaleveleket, majd a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, öntsük hozzá a bort, folyamatosan keverjük.
Ha a rizs magába szívta a bort, jöhet az első merőkanál forró alaplé, vele együtt a felpirított fokhagyma. És így tovább. Mindig várjuk meg, amíg a rizs majdnem felszívta a levet, csak ezután jöjjön a következő adag.

Ha megfőtt a rizs (18-20 perc), az utolsó adag levet, nem főzzük el teljesen. Keverjünk bele még egy diónyi vajat és 5 dkg reszelt parmezánt, azonnal tálaljuk. A tányérban reszeljünk rá újra parmezánt, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös-csokis muffin » Sütőtökös-almás kekszes » Spárgás risotto » Sütőtökös töltött krumpli
» Zöldséges Risotto » Sütőtökös rakott brokkoli » Fűszeres, sütőtökös muffin » Sütőtökös-zabos süti
» Spenótos risotto » Sütőtökös ravioli » Sütőtökös cékla köret » Sütőtökös-zabos keksz
» Sütőtökös tallérok » Sütőtökös-diós-kekszgolyó » Sütőtökös curry » Sütőtökös ivólé


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.