Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sütőtökös risotto recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg sütőtök
35 dkg risottonak való rizs
1,5 l hús/zöldségalaplé
1 dl száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
vaj
reszelt parmezán
friss zsályalevél

Elkészítés:
A felkockázott hagymát vajon dinszteljük, adjuk hozzá a pucolt, kb. 1,5x1,5cm kockákra vágott sütőtököt, a zsályaleveleket, majd a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, öntsük hozzá a bort, folyamatosan keverjük.
Ha a rizs magába szívta a bort, jöhet az első merőkanál forró alaplé, vele együtt a felpirított fokhagyma. És így tovább. Mindig várjuk meg, amíg a rizs majdnem felszívta a levet, csak ezután jöjjön a következő adag.

Ha megfőtt a rizs (18-20 perc), az utolsó adag levet, nem főzzük el teljesen. Keverjünk bele még egy diónyi vajat és 5 dkg reszelt parmezánt, azonnal tálaljuk. A tányérban reszeljünk rá újra parmezánt, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös cékla köret » Sütőtökös-almás kekszes » Sütőtökös rizottó » Sütőtökös pite
» Sütőtökös-almás muffin » Sütőtökös pogácsa » Sütőtökös smoothie » Sütőtökös lepény
» Sütőtökös süti » Sütötökös palacsinta » Sütőtökös ivólé » Sütőtökös tallérok
» Sütőtökös muffin 1 » Sütőtökös párna » Sütőtökös fánkocskák » Sütőtökös muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.