Tutireceptek.hu fejléc

Sütőtökpüré recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Sütőtök
Barnacukor
Szegfűszeg
Verjus/Éretlen szőlő leve
Virágméz
Fehérbors

Marokkói citrom
Ásványvíz

Hozzávalók:Személytől függően!

Elkészítés:
Sütőtökpüré
A sütőtököt félbevágjuk, vékonyan megszórjuk barnacukorral, szegfűszegeket nyomkodunk bele. 160oC-os sütőbe helyezzük 40 percre. A megsült tök belsejét kikaparjuk, a szegfűszeget eltávolítjuk. A kikapart tökbelsőt összeturmixoljuk fél dl „Ebner”-féle verjus-vel (éretlen szőlő leve), egy kávéskanál virágmézzel, frissen őrölt fehérborssal, csipetnyi sóval.Hozzáadjuk 2 sóban eltett (marokkói) citrom apró kockákra vágott héját, majd keverés mellett ásványvízzel a megfelelő konzisztenciára hígítjuk.

Tanácsok:
Marokkói citrom helyett nyugodtan használhatsz hozzá hagyományosat is!!

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 107 kcal

A receptet beküldte: neroo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libamell sütőtökpürével » Édes sütőtökpüré leves » Sütőtökpüré csirkemellel » Sütőtökpüré ( 5-6 hónapos)
» Natúr sütőtökpüré » Sütőtökpüré-leves » Zöldségestál » Párolt lilakáposzta
» Mazsolás kókuszos rizs » Pároltkáposzta máskép » Zsemlegombóc vadashoz » Finom kaprimártás
» Téli köret » Rántott cukkini paleósan » Burgonyapüré MACI módra » Barackos rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.