Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sütőtökpüré recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Sütőtök
Barnacukor
Szegfűszeg
Verjus/Éretlen szőlő leve
Virágméz
Fehérbors

Marokkói citrom
Ásványvíz

Hozzávalók:Személytől függően!

Elkészítés:
Sütőtökpüré
A sütőtököt félbevágjuk, vékonyan megszórjuk barnacukorral, szegfűszegeket nyomkodunk bele. 160oC-os sütőbe helyezzük 40 percre. A megsült tök belsejét kikaparjuk, a szegfűszeget eltávolítjuk. A kikapart tökbelsőt összeturmixoljuk fél dl „Ebner”-féle verjus-vel (éretlen szőlő leve), egy kávéskanál virágmézzel, frissen őrölt fehérborssal, csipetnyi sóval.Hozzáadjuk 2 sóban eltett (marokkói) citrom apró kockákra vágott héját, majd keverés mellett ásványvízzel a megfelelő konzisztenciára hígítjuk.

Tanácsok:
Marokkói citrom helyett nyugodtan használhatsz hozzá hagyományosat is!!

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 107 kcal

A receptet beküldte: neroo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökpüré ( 5-6 hónapos) » Sütőtökpüré csirkemellel » Sütőtökpüré-leves » Natúr sütőtökpüré
» Libamell sütőtökpürével » Édes sütőtökpüré leves » Magyaros burgonya » Muffinformában sült gomba
» Párolt káposzta » Burgonya ganca » Sült töltelék » Zöldbabos rizs
» Spagettilepény » Zöldséges sushi » Bihari Töltött Burgonya » Pikáns burgonya


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.