Tutireceptek.hu fejléc

Sváb galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kilógramm burgonya
4 tojás
liszt

pirospaprika
olaj
zöldségzöldje

Elkészítés:
A burgonyát apró kockára vágjuk, megfőzzük. Amikor már majdnem puha, a tojásokból lisztből sóból nokedlit készítünk. Abba a vízbe szaggatjuk bele amiben a burgonya fő, megvárjuk amíg a tészta megfő, együtt szedjük ki. Olajban zöldségzöldjét kicsit megfonnyasztjuk, dobunk rá egy kiskanál pirospaprikát, és egy kicsit piritjuk. De ne égessük. Ezzel leöntjük a burgonyát a tésztát. Tejföllel tálaljuk.

Tanácsok:
Ha nincs zöldségzöldje nem gond, én ilyenkor télen kihagyom. Újkrumpliból az igazi, de finom a régiből is. Mi tejföllel esszük, de bármilyen befőtt finom hozzá. Olcsó és finom. Nem találtam megfelelő kategóriát. :)


A receptet beküldte: igynogy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrógaluska hagymával » Tejfölöskarfiol galuskával » Meggyleves habgaluskával » Zöldségleves zabgaluskával
» Habkönnyű grízgaluska » Norbis somlói galuska » Alföldi májgaluska leves » Egyszerű májgaluska leves
» Aranygaluska tejsodóval » Almaleves habgaluskával » Mákos galuska » Sajtos, gombás galuska
» Aranygaluska2 » Galuska burgonyával. » Daragaluska/grízgaluska/ » Sonkával rakott galuska


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.