Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sváb hurka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 kg vegyes főtt sertés hús a következők szerint: 5 db. fél fej, 2 kg nyelv, 3 db. tüdő gége és szív nélkül, 2,5 kg hasalja szalonna, valamennyi húsféle kézzel kicsontozva,
20-25 db. felkockázott zsemle,
5 l sertésvér,
2,5 kg vöröshagyma négy részre vágva, vízzel ledinsztelve és ledarálva,
3-4 egész fokhagyma darálva,
18 dkg só 10 kg. húsonként,
fekete bors ízlés szerint,
5-10 dkg piros paprika, ízlés szerint,
1 zacskó őrölt fahéj,
fél zacskó őrölt szegfűbors.

Elkészítés:
A húsokat sós vízben megfőzzük, majd ledaráljuk. A zsemlekockát lepirítjuk, a hagymát kevés lében ledinszteljük, majd ledaráljuk. Egy tálba tesszük az összetevőket, mindezekhez hozzáöntjük a vért, a fűszereket, majd az egész masszát jól összedolgozzuk. Hurka töltővel tisztított sertés bélbe töltjük. Abáljuk, azaz kb. 80 fokos vízben előfőzzük a kész hurkákat. Hűvös, levegős helyen 24 órát állni hagyjuk, hogy leszáradjanak, s kihüljenek. Másnap süthetjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott hurka » Velős hurka » Mazsolás hurka » Almás hurka
» Hurkás rakott krumpli » Hurkás kelkáposzta » Hurka káposztával » Hurka sütve
» Tejszínes hús Kati módra » Gyros ahogy én csinálom... » Sonkás krumpli » Sajtos husi
» Virsli (tavaszi) pörkölt » Baconbe tekert fasírt » Gyümölcsös pulykamell » Debreceni csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.