Tutireceptek.hu fejléc

Sváb krumplisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg nem szétfőlő krumpli
6 ek bor vagy alma ecet
1 ek mustár

bors
1 erőleves kocka
5 ek olivaolaj
3-4 ek cukor
1,5 dl forró víz
2 nagy fej lilahagyma
ha van snidling

Elkészítés:
A krumplit megfőzöd, meghámozod, majd lereszeled.Hozzárakod a lilahagymát amit nagyon apró kockákra vágsz.
Egy tálba a leveskockát felöntöd 2dl forró vízzel, belekevered a mustárt, olajat, cukrot, fűszereket és jól összekutyulod, majd nyakonöntöd a krumplit. Ha még meleg a krumpli és az öntet is akkor 20-30 perc alatt összeérik. Ha van snidlinged vágd bele, de nélküle is finom.

Tanácsok:
Itt felénk mindenki mázya számra veszi Ausztriába a dobozos krumplisalátát, ami tényleg finom, de 500 Ft-ból sokkal nagyobb mennyiség kijön, sőt mivel nem kell hozzá sok minden nem nagyobb gond megcsinálni, mint a sima hagyomás verziót.
Saját kísérletezés eredménye, bár nem volt nagy feladat, csak az arányokat kellett eltalálni.
Kéretik nem megrémülni, mert ezt nem lepi el a lé, mint amit "itthon" csinálunk.
Vigyázat hamar elfogy :D

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vicky krumplisalátája » Antonia krumplisaláta » Mexikói krumplisaláta » Illatos krumplisaláta
» Hamis krumplisaláta » Hagymás krumplisaláta » Krumplisaláta másképpen » Gazdag krumplisaláta
» Krumplisaláta gazdagon » Vendégváró krumplisaláta » Virslis krumplisaláta » Sajtos krumplisaláta
» Bécsi krumplisaláta » Krumplisaláta csirkemellel » Mediterrán krumplisaláta » Hamis, főtt majonéz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.