Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Svéd uborka csalamádéval recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 kg uborka
1 kg hagyma (csináltam már vörössel és lilával is, szerintem mindkettő nagyon finom)
1 jó marék só (sima, nem jódozott - én befőzésekkor ha sót kell használni mindig csak simát használok)
8 dl cukor
7 dl 10%-os ecet (vagy 3,5 dl 20%-os)
1 csomag mustármag
pár szem fekete bors (15-20 szem, ahogy sikerül)
1 kávéskanál borkén
1 csapott evőkanál nátrium benzoát (egy pici meleg vízben feloldva és így adva hozzá a többihez)

Elkészítés:
Az uborkát jól megmosom és dörzsis szivaccsal megszabadítom a kis tüskéitől. A hagymát megpucolom, majd mindkettőt legyalulom vékony szeletekre. Én a nagy befőzős fazekamba pakoltam az egészet (de lehet akár egy nagyobb lavórba is rakni) és a többi hozzávalóval jól összeforgatom. Lefedve berakom a spájzba (az a lényeg, hogy hűvös helyen legyen) 1 napra. Mikor éppen eszembe jut akkor kavarok rajta egyet. Másnap jól kimosott üvegekbe szép lazán belepakolom a csalamádét és felöntöm a saját levével (nekem még szokott is kimaradni). Mielőtt lezárom az üveget teszek rá egy celofántot is, majd bepakolom a spájz polcára. Ebből az adagból két nagy üveggel és azoktól eggyel kisebbel lett.


A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós uborkaleves » Uborka saláta » Ropogós uborka » Parasztos uborkasaláta
» Vizes uborka » Uborkabólé » Perzsa uborkasaláta » Gombával töltött uborka
» Ecetes-tárkonyos uborka » Hideg uborkaleves » Tejfölös uborkasaláta » Ricottás uborka
» Uborkás marhahús tásztával » Vizesuborka télire » Gyors, ropogós uborka. » Kovászos uborka töltve


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.