Tutireceptek.hu fejléc

Szabolcsi almás sertésszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet karaj (csont nélkül)
1 jonatán típusú alma
1,5 dl tejszín vagy tejföl
10 dkg reszelt sajt
kevés vaj

Elkészítés:
A meghámozott, felszeletelt almát vajban megpároljuk. A hússzeleteket kiverjük, enyhén fűszerezzük ízlés szerint és a maradék vajban (amiben az alma volt) mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Az almát kivajazott tűzálló tál aljára terítjük, rá a hússzeleteket, leöntjük reszelt sajtos tejszínnel és még reszelt sajtot teszünk a tetejére. Aranysárgára sütjük.

Tanácsok:
Eredetileg sajtos besamellel kell leönteni, de így egyszerűbb.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: 'szti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás almás szelet » Belga almás kenyér » Almás piskóta(Kata-féle) » Tegnapi almás lepényem
» Almás-húsos káposztatál » Német Almás » Almás-fahéjas palacsinta » Isteni almás diós
» Mandulás-Almás Lepény » Almás-fahéjas süti » Fordított almás » Könnyű almás süti
» Óvári sertésszelet » Fahéjas-almás kuglóf » Diétás almás-pudingos süti » Almás kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.