Tutireceptek.hu fejléc

Szalámi házilag recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4,5 kg disznóhús, 10 dkg só, 1 kg ledarált sovány marhahús, 3 dkg őrölt fekete bors, 2 nagy fej fokhagyma

Elkészítés:
A disznóhúsokat megtisztítjuk a zsírtól, a hártyáktól és a bőrtől, majd felvágjuk 3-4 dekás kockákra. A húst meghintjük a sóval, alaposan átkeverjük, majd egy nagyobb edénybe rakva hideg helyen - kb 6-8 fokon - letakarva 3 napig érleljük. Ezután a darált marhahúst összekeverjük az őrölt borssal, a zúzott fokhagyma kipréselt levével és a két fajta húskészítményt összekeverjük.A húsmasszát bélbe töltjük úgy, hogy ne maradjon benne levegő. Fellógatva szárítjuk, majd füstre tesszük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládé házilag » Minyon házilag » Keksz szalámi sütés nélkül » Sonkás-szalámis spagetti
» Pilóta keksz házilag » Házilag Diákcsemege » Csokifüggelék házilag » Szalámis tekercs másként
» Csokifagyi házilag » Csokis szalámi » Sajt - házilag » Szalámis saláta
» Francia krémes házilag » Croissant házilag » Mogyorókrém házilag » Pesto-féleség házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.