Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnapörcös gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
15 dkg liszt
2 tojás sárgája
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma


Elkészítés:
A héjában megfőzött meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, tojássárgájával meg sóval jól összedolgozzuk.
A masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ezalatt az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, majd a pörcös zsírban megpirítjuk a kockákra vágott hagymát.
A megfőtt gombócokat a forró hagymás zsírba forgatva tálaljuk.

Tanácsok:
Ha túl sok zsír sül ki a szalonnából, öntsük le a felesleget.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott burgonya gombóc » Gőzgombóc felvidéki módra » Burgonyagombóc leves 2. » Tejbegrizes túrógombóc
» Húsgombócok sajtmártással » Túrógombóc tejbegrizzel » Túrógombóc (update1) » Tejbegrízes túrógombóc 2.
» Májgombóc Erzsi módra » Rizsleves húsgombóccal » Fráter gombóc » Tökgombóc kapormártással
» Túrógombóc kezdőknek » Túrógombóc diétásan » Húsgombóc darált húsból » Hagymaleves húsgombóccal


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.