Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás burgonyafõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg újburgonya vagy apró szemû öreg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
két fej vöröshagyma
két evõkanál liszt
egy húsleveskocka

törött bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, gõzben vagy sós vízben puhára fõzzük és leszûrjük. Fölszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, fölengedjük fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk, belerakjuk a megpuhult burgonyát és törött borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk.

Tanácsok:
álaláskor a fõzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.


A receptet beküldte: kormi7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes-szalonnás batyu » Szalonnás lecsó » Ponty szalonnásan » Szalonnás feltét pirítósra
» Szalonnás nokedli » Szalonnás rösti » Hagymás, szalonnás röszti » Szalonnás hagymás krumpli
» Szalonnás sertésmáj » Szalonnás lencse » Szalonnás édesburgonya » Szalonnás-hagymás virsli
» Szalonnás-tojásos pite » Szalonnás csirkemellsült » Szalonnás-pórés spagetti » Szalonnás pirog


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.