Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás burgonyafõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg újburgonya vagy apró szemû öreg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
két fej vöröshagyma
két evõkanál liszt
egy húsleveskocka

törött bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, gõzben vagy sós vízben puhára fõzzük és leszûrjük. Fölszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, fölengedjük fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk, belerakjuk a megpuhult burgonyát és törött borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk.

Tanácsok:
álaláskor a fõzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.


A receptet beküldte: kormi7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás lencse » Almás-szalonnás pecsenye » Szalonnás masnik » Szalonnás, tojásos krumpli
» Szalonnás zsemlegombóc » Sajtkrémes-szalonnás batyu » Szalonnás rösti » Szalonnás lapcsánka
» Szalonnás lecsó » Szalonnás-hagymás virsli » Szalonnás sárgaborsóleves » Ponty szalonnásan
» Szalonnás feltét pirítósra » Szalonnás zeller » Szalonnás göngyölt zöldbab » Tarhonyás-szalonnás lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.