| Szalonnás burgonyafõzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg újburgonya vagy apró szemű öreg burgonya, 15 dkg füstölt szalonna, két fej vöröshagyma, két evőkanál liszt, egy húsleveskocka , só, törött bors. Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, gőzben vagy sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Fölszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, fölengedjük fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk, belerakjuk a megpuhult burgonyát és törött borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk. Tálaláskor a főzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |