Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás burgonyafõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg újburgonya vagy apró szemű öreg burgonya,
15 dkg füstölt szalonna,
két fej vöröshagyma,
két evőkanál liszt,
egy húsleveskocka ,
só,
törött bors.

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, gőzben vagy sós vízben puhára főzzük és leszűrjük.
Fölszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, fölengedjük fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk, belerakjuk a megpuhult burgonyát és törött borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk.
Tálaláskor a főzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás, tojásos krumpli » Szalonnás pulykatekercs » Hagymás, szalonnás röszti » Szalonnás sajtleves
» Szalonnás sertésmáj » Szalonnás-hagymás virsli » Szalonnás-tojásos pite » Baconszalonnás csirkemell
» Szalonnás masnik » Szalonnás aszalt szilva » Póréhagymás szalonnás pite » Szalonnás édesburgonya
» Szalonnás-pórés spagetti » Szalonnás sütőtökleves » Szalonnás torta » Sajtos-szalonnás tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.