Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás burgonyafõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg újburgonya vagy apró szemű öreg burgonya,
15 dkg füstölt szalonna,
két fej vöröshagyma,
két evőkanál liszt,
egy húsleveskocka ,
só,
törött bors.

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, gőzben vagy sós vízben puhára főzzük és leszűrjük.
Fölszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, fölengedjük fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk, belerakjuk a megpuhult burgonyát és törött borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk.
Tálaláskor a főzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ponty szalonnásan » Szalonnás sárgaborsóleves » Szalonnás aszalt szilva » Szalonnás lencse
» Szalonnás zsemlegombóc » Szalonnás karfiol » Almás-szalonnás pecsenye » Szalonnás édesburgonya
» Baconszalonnás csirkemell » Szalonnás csirkemellsült » Szalonnás sertésmáj » Sajtkrémes-szalonnás batyu
» Szalonnás túrókrém » Szalonnás-tojásos pite » Szalonnás lapcsánka » Szalonnás rösti


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.