Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás busa mustáros sóskasalátával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4db ujjnyi vastag busaszelet(kb 70 dkg)
5dkg füstölt szalonna
40dkg burgonya
1 citrom leve
1 csomó petrezselyemzöld
10 dkg vaj
40 dkg sóskalevél
2 evőkanál mustár
1 dl olaj
1/2dl száraz fehérbor

1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A halat megtisztítom, kibelezem. A fejét és törzsének elvékonyodó végét más étel készítéséhez félreteszem. A megmaradt részt kb. 2 cm-es szeletekre vágom, citromlével meglocsolom. Ugyancsak 2 cm széles, vékony csíkokra vágott szalonnával körbetekerem a halszeleteket.
A szalonnát néhány fogvájóval, illetve hústűvel rögzítem, amelyeket tálalás előtt majd eltávolítok belőle. Sózzuk, lisztbe mártjuk,olvasztott vajon lassú tűz fölött öt percig sütjük, majd megfordítjuk és további négy-öt perc múltán kellőképpen átsütve azon melegében tálaljuk.
A sóskasalátához: A sóska szárát letépkedjük, bő vízben többször megmossuk, leszűrjük, alaposan lecsurgatjuk. Közvetlen tálalás előtt mustáros öntettel keverjük össze, ami úgy készül, hogy a mustárhoz állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat majd fehér borral mártás sűrűségűre hígítguk.
Sóval ízesítjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: pillango31


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconszalonnás csirkemell » Mustáros karajpecsenye » Szalonnás burgonyafőzelék » Fokhagymás-mustáros tarja
» Tejszínes mustáros hús » Szalonnás-sajtos falatkák » Uborkás mustáros csirke » Szalonnás, tojásos krumpli
» Mustáros sertéstarja » Hagymás mustáros tarja » Mustáros halfilé » Mustáros-Erős Pistás hús
» Mustáros, mézes csirkecomb » Mustáros pulykacomb » Spárgás-mustáros marhasült » Sajtos-szalonnás tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.