Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás, tésztás bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg bab (konzerv, vörös, fehér vagy vegyesen), 8 szelet bacon, apróra vágva, 10 dkg tészta (eperlevél, eltördelt spagetti vagy makaróni stb.), 2 szál póréhagyma, 4 szál sárgarépa, 1 liter húsleves (leveskockából is készíthető), 2 evőkanál paradicsompüré, só, csipetnyi őrölt fekete bors,2-3 evőkanál aprított petrezselyemzöld vagy lestyánlevél.

Elkészítés:
A bacont egy serpenyőben ropogósra sütjük, majd rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, a sárgarépát, és együtt pirítjuk kb 5-6 percig. Hozzákeverjük a leszűrt babot, a paradicsompürét és a tésztát,majd felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. A tetejére szórjunk az apróra vágott petrezselymet, és forrón tálaljuk. Tálaláskor a leves reszelt sajttal vagy tejföllel tovább gazdagítható.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz tésztasali » Sonkás tésztasaláta » Szalonnás hagymás krumpli » Zöldbableves csipetkével
» Hideg bableves » Szalonnás karfiol » Szalonnás burgonyasaláta » Zöldbableves
» Szalonnás lecsó » Szalonnás zeller » Sörtésztás pulykafalatkák » Gombás tésztasaláta
» Könnyű zöldséges bableves » Gombás sonkás tésztasaláta » Szalonnás pulykatekercs » Tésztasaláta csőtésztából


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.