Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás, tésztás bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg bab (konzerv, vörös, fehér vagy vegyesen), 8 szelet bacon, apróra vágva, 10 dkg tészta (eperlevél, eltördelt spagetti vagy makaróni stb.), 2 szál póréhagyma, 4 szál sárgarépa, 1 liter húsleves (leveskockából is készíthető), 2 evőkanál paradicsompüré, só, csipetnyi őrölt fekete bors,2-3 evőkanál aprított petrezselyemzöld vagy lestyánlevél.

Elkészítés:
A bacont egy serpenyőben ropogósra sütjük, majd rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, a sárgarépát, és együtt pirítjuk kb 5-6 percig. Hozzákeverjük a leszűrt babot, a paradicsompürét és a tésztát,majd felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. A tetejére szórjunk az apróra vágott petrezselymet, és forrón tálaljuk. Tálaláskor a leves reszelt sajttal vagy tejföllel tovább gazdagítható.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás karfiol » Szalonnás édesburgonya » Durum - tésztasaláta » Póréhagymás szalonnás pite
» Egyszerű zöldbableves » Szalonnás rösti » Tartalmas bableves » Fantasztikus tésztasaláta
» Tárkonyos bableves » Durumtésztás lasagne » Ponty szalonnásan » Tesztas brokkoli felfujt
» Szalonnás gnocchi » Kukoricás tésztasaláta » Szalonnás zeller » Sajtkrémes-szalonnás batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.